Hoppa till sidans innehåll

Tävlingar 2011


30/10
Greveritten

Greveritten som gick den 30 oktober utanför Sjöbo var årets sista tävling och det var många ryttare från klubben som åkt dit för att tävla. Trots att det är senhöst höll sig vädret i skinnet och det var förhållandevis varmt och uppehåll hela dagen.  Banan slingrar sig genom vackra bokskogar och den var mycket fin att rida.

klass 1 80km startade 3 ryttare från klubben, Charlotte Tillman, Liv Burdett och Lovisa Kjellén. Charlotte och Varenne gjorde en bra ritt och men hamnade tyvärr precis utanför placering på tiden 14,5km/h. Denna godkända ritt innebär att de nu är klara med noviskvalificeringen. Även Liv – Estrella blev godkända på samma tid medan Lovisa och Golden Question tyvärr inte fick fortsätta i grind 2.

klass 2 50km var det två ryttare från klubben som startade. Alexandra Lejon och PL Sayala red sin första tävling och kom i mål som 4:e ekipage och precis utanför placering. Tiden var 14,5km/h. Även Martina Vikefors och Shah Exhibitor blev godkända på 11.3km/h.

klass 3 43km CR var det både rutinerade och orutinerade ryttare och hästar. Här var det äntligen dags för Ester Williamsson (som tävlar för Gemla men som ofta groomar ryttare från vår klubb) att rida sin första distansritt. Hästen som fick äran att lotsa henne genom tävlingen var Yvonne Ekelunds Baron Grey Star. Ester och Baron gjorde ett jättebra jobb tillsammans och de var först över mållinjen på tiden 10,2km/h. Den andra nybörjaren var hästen Al Mahab som nu fick sin första godkända CR efter sparken han fick på Sämsholmsritten i våras. Red gjorde Johanna Videla och som sällskap hade han stallkompisen och den stora kärleken Skatteg Argentina riden av Emma Persson. Ridtiden var 9,9km/h.

Stort grattis till er alla för fina ritter!

................................................................................................................................

8/10
Medeltidsritten

På Medeltidsritten var det bara en ryttare från klubben som startade och det var jag, Emma Persson, på Skatteg Argentina som red klass 1 80km. I klassen ingick även unghästfinalen så det var 17 startande hästar. Förutom några mindre regnstänk var det uppehåll och förhållandevis fint väder hela dagen, men lite kyligt och blåsigt. Första slingan reds två gånger och det var upp och ner mest hela tiden, men som tur var hade det regnat en hel del veckan innan så vägarna var i alla fall mjuka och fina att rida på. Den här gången hade jag bestämt mig för att satsa lite och vi vann klassen på 16,2km och fick efter en sista bedömning också Best condition! 

Medeltidsritten Skatteg Argentina Medeltidsritten Prisutdelning

................................................................................................................................

25/9
Dackeritten, Tjustritten och Billingeritten

Alla VDRS ryttare godkända på Dackeritten!!

Förra söndagen var det då dags för vår egen tävling Dackeritten. Ritten hade i år internationell status med klasser från 30km PP upp till 120km CEI**. Vi hade ett stort startfält med ryttare från både Norge, Danmark och Estland. Tävlingsdagen bjöd på ett perfekt ridväder och det var precis lagom varmt med sol hela dagen. Eftersom det regnat mycket de senaste veckorna var grusvägarna förhållandevis mjuka vilket i kombination med den lättridna banan gjorde hastigheterna höga överlag.

Klass 1 120km CEI** hade ett stort startfält med 22st startande ekipage. Denna klass gick riktigt fort då flera försökte kvala till YR-VM i Abu Dhabi och de då måste rida på minst 18km/h. Här hade vi bara en ryttare med och det var Annie Johansson – Daimex som gjorde en fin ritt och blev godkända på tiden 15,7km/h.

 Dackeritten 2011 Annie Johansson Dackeritten 2011 Annie Johansson

I klass 2 80km CEI* var det ett lite mindre startfält och tyvärr blev endast två ekipage godkända i mål. Som tur var var ett av dem vår egen ryttare Ia Williamsson på QA Dzax och de tog hem både förstaplatsen och priset för Best Condition! Ridtiden var 14,5km/h.

Dackeritten 2011 Ia Williamsson Dackeritten 2011 Ia Williamsson

I den nationella 80km, klass 3, blev det en dubbel för klubbens ryttare då Charlotte Tillman – Varenne efter upploppsstrid vann över med Linn Gustavsson – El Sham med en liten noslängd. Båda red på 15,6km/h. Också Charlottes andra häst Ja Shiva var godkänd i mål fast i 50km CR och med en ryttare från en annan klubb. En välförtjänt seger för Charlotte som tyvärr haft lite otur på de senaste tävlingarna med just Varenne.

Dackeritten 2011 Charlotte Tillman Linn Gustavsson - El Sham
Charlotte Tillman & Linn Gustavsson 

Även i klass 4, 50km hade klubben 2 startande ryttare. Det var Marie Ferdinandsson – Nectarine och Alexandra Lejon – PL Sayala som båda var godkända i mål på tiderna 13,5 respektive 10,6km/h.

Stort grattis till er alla för kanonfina ritter!!

På Tjustritten den 10:e september startade 3 av klubbens ryttare. I klass 1 80km som också var DM för Småland red Yvonne Ekelund – Amigo El Caballo och Liv Burdett – Baron Grey Star. Tyvärr höll det inte hela vägen in i mål för dem utan båda var ej godkända i grind 2 p.g.a. hälta.

Bättre gick det för Angelica Andersson - Nielegro som blev godkända i klass 3 50km CR. Grattis!

Billingeritten den 20:augusti hade bara en ryttare från klubben. Det var Liv Burdett och Agil som startade i klass 1 80km där de också blev godkända på tiden 14,3km/h. Den godkända ritten innebar också att Agil blev klar med sitt noviskval. Grattis!

................................................................................................................................

12/8
Simlångsritten och Isabergsritten

På Simlångsrittens internationella tävling den 31/8 startade flera av våra ryttare i de olika klasserna. Det var en kuperad och tekniska bana med två slingor som reds flera gånger och det varma vädret gjorde det tufft för hästarna. Underlaget var däremot i det närmaste perfekt då slingorna till stor del gick på preparerade rid- och körvägar i fin miljö.

klass 1 120km CEI** fick Emma Persson - Skatteg Argentina ox revansch efter Göingerittens uteslutning och red hem 4:e platsen på 14,2km/h. I samma klass var även Yvonne Ekelund - Baron Grey Star ox och Liv Burdett - Raams ox godkända på tiden 13,1km/h.

Yvonne Ekelund - Baron Grey Star, Annie Johansson & Liv Burdett - Raams  Emma Persson - Skatteg Argentina ox
 Emma Persson - Skatteg Argentina

klass 6 80km startade Linda Johansson - Agil ox och Marie Ferdinandsson - Nectarine ox. Linda och Agil tog hem andra platsen på tiden 14,6km/h medan Marie tyvärr inte blev godkänd i slutbesiktningen.

Linda Johansson - Agil Marie Ferdinandsson - Nectarine

Även klass 8 50km CR fick se en revansch från Göingeritten då Martina Vikefors och Shah Exhibitor nu fick sin första godkända CR! De red på tiden 9,3km/h.

 Martina Vikefors - Shah Exhibitor

Fler foton från ritten kan ni se här.

Helgen efter Simlång, den 6/8, var det Isabergsritten där två ekipage från klubben startade. Även här blev det placering och det var Annie Johansson och Daimex som kom på en 4:e plats i klass 2 80km på den fina tiden 15,8km/h. I klass 4 50km CR gjorde Angelica Andersson - Nielegro ox en godkänd ritt på tiden 10,2km/h.

Annie Johansson - Daimex ox Annie Johansson - Daimex ox

Stort grattis till er alla för fina ritter!

................................................................................................................................ 

2/7
Björkviksritten, lag-SM

Förra helgen var det lag-sm på Björkviksritten men tyvärr gick det inte så bra för våra lag den här gången och det blev ingen medalj till klubben detta året heller. Vi satsade hårt men hade dessvärre inte lyckan med oss den här gången och båda lagen sprack till slut.

Ia Williamsson - QA Dzax Yvonne Ekelund - Amigo El Caballo
Yvonne Ekelund & Annie Johansson 

Lag 1 som bestod av Yvonne Ekelund - Amigo El Caballo, Annie Johansson - Allegria, Johanna Videla - Karmenzita och Kjell Westerback - Dinamith låg med i täten på första slingan men tyvärr sprack laget redan i första vet.grinden då Kjell och Johanna inte blev godkända. Yvonne och Annie kämpade vidare i den tryckande värmen, men tyvärr blev Annie inte godkänd i slutbesiktningen. Desto bättre gick det för Yvonne och kämpen Amigo som visade att gammal är äldst, och de vann till slut hela klassen på snabba 4.28.54 (18,1km/h)!


Annie Johansson - Allegria Annie Johansson - Allegria

Lag två bestod av Liv Burdett - Raams, Lovisa Nilsson - Ja Shiva, Charlotte Tillman - Varenne och Ia Williamsson - QA Dzax höll ett jämnt stabilt tempo lite längre bak i startfältet hela dagen. Tyvärr blev bara Liv och Ia godkända i mål på tiden 14km/h.

................................................................................................................................ 

5/6
Göingeritten

Natalie tog guld på YR-SM!!

Det fortsätter att gå fantastiskt bra för våra ryttare ute på tävlingarna! Förra helgen var det SM för både Young Rider och seniorer och vi hade startande ekipage i båda klasserna vilket resulterade i GULD till Natalie Budde och debutanten Katz!! Och en 5:e plats till Yvonne Ekelund och veteranen Amigo El Caballo . Och av totalt 71 anmälda ryttare till tävlingen kom hela 16 från VDRS!

klass 1 160km CEI*** som var SM för seniorer startade två ryttare från klubben: Yvonne Ekelund – Amigo El Caballo och Kjell Westerback på William. Amigo som är 19år och som gick sin första 160km för 10 år sedan(!) kom på en 5:e plats på 14,5km/h . Den godkända ritten innebär att Amigo gått 10 godkända 160km över en tidsperiod om 10år. En fantastisk prestation. Amigo pensioneras nu från större tävlingar med flaggan svajande högt i topp! Även Kjell och William som debuterade på sträckan gjorde en mycket bra insats, men då William blivit rejält trött på slutet valde Kjell att bryta på sista slingan.

klass 2 120km CEI** hade VDRS hela 4 startande ekipage. Och det gav nästan full pott! Johanna Videla – Karmenzita som legat med i täten hela dagen slutade på en 2:a plats bara sekunderna efter vinnaren på tiden 14,8km/h. På 3:e plats kom Annie Johansson – Daimex som därmed är kvalificerade för unghäst-VM, och på 4:e plats Liv Burdett – Allegria. Båda red på 13,1km/h. Tyvärr blev jag själv, Emma Persson och Skatteg Argentina, inte godkända p.g.a. hälta i första grind.

Johanna Videla - Karmenzita Emma Persson - Skatteg Argentina
Johanna Videla & Annie Johansson - DaimexJohanna Videla - Karmenzita

klass 4 120km var SM för Young Riders och där lyckades Natalie Budde – Katz ta hem guldet efter en otroligt snabb sista slinga! Tempot låg högt hela dagen men på den sista slingan gasade Natalie på ordentligt och avverkade den på 24,7km/h och tog därmed en säker seger. Sluttiden blev 06.44.20h (17,9km/h). Även Linn Gustavsson – El Pepas startade i klassen men tyvärr höll det inte hela vägen för dem. De låg med i täten ända fram till sista vet.grinden där de tyvärr inte blev godkända p.g.a. hälta.

Linn Gustavsson - El Pepas

klass 6 80km tog Charlotte Tillman och Varenne en rejäl revanch efter den snöpliga uteslutningen på Vedemaritten och de kom nu på en 2:a plats! Tiden var 13,1km/h. Även  Karen Svärdell - Success startade i klassen men de blev tyvärr inte godkända i andra grinden p.g.a. hälta.

klass 7 50km gick både 1:a och 3:e platsen till klubben! Helena Sjöbäck – Tilli Jubb kom 1:a på tiden 16,6km/h och Lovisa Kjellén – Golden Question kom 3:a på tiden 13,9km/h.

klass 8 50CR blev Angelica Andersson - Nielegro och Marie Ferdinansson - Prieszma godkända på 10 resp. 9,9km/h. Vi hade också två ekipage som jag tror debuterade för klubben i den här klassen. Det var Annette Yngesjö - Nilla Snazzy och Jenny Fransson - Browny. Båda blev godkända på tiden 9,9km/h. Martina Vikefors - Shah Xhibitor startade också i klassen men blev tyvärr inte godkänd.

Grattis till er alla för kanonbra resultat, men ett extra stort grattis Natalie och Katz för SM-guldet!

Om knappt två veckor är det NBM och där är VDRS representerat i form av Yvonne Ekelund och Baron Grey Star. Och veckan därefter är det dags för Lag-SM dit vi kommer åka med två starka lag! Spännande!

................................................................................................................................ 

7/5
Hökensåsritten

Klubbens ryttare fortsätter att göra riktigt bra ifrån sig på tävlingarna! I helgen var det Hökensåsritten som avgjordes och flera av dem var där för att vässa formen inför SM och den internationella 12-milen på Göingeritten i juni. Resultatet blev en vinst, flera placeringar och alla godkända i mål! Det lovar gott inför Göingeritten!

I klass 80km var det genrep inför SM för Kjell Westerback – William ox. Det visade att William är i fin form och de blev 3:e placerade på tiden 04:50:52 (16,5km/h). I samma klass blev även Natalie Budde – Katz ox och Ia Williamsson – QA Dzax ox godkända på tiderna 06:02:06 (13,3km/h) resp. 06:02:42 (13,2km/h). Den godkända ritten för Ia och Dzax innebär också de nu är kvalificerade att starta på lag-SM.

Ia Williamsson - QA Dzax & Natalie Budde - Katz Liv Burdett - Agil Kjell Westerback - William ox & Josefin Svensson, tidigare ägare till William  Natalie Budde - Katz & Ia Williamsson - QA Dzax

I klass 2 50km blev det en dubbel för VDRS. Johanna Videla – Karmenzita ox och Yvonne Ekelund – Amigo El Caballo ox red tillsammans hela ritten och höll, trots felridning, ett högt tempo och de gick i mål långt före de andra. Johanna och Karmenzita tog till slut hem segern på tiden 03:02:03 före Yvonne som gick i mål sekunderna efter på tiden 03:02:10 (16,5km/h). På 6:e plats kom Liv Burdett – Agil ox 03:39:36 (13,7km/h). Godkänd blev även Lovisa Kjellén – Golden Question ox 04:08:48 (12,1km/h).

Johanna Videla & Karmenzita Yvonne Ekelund - Amigo El Caballo

Klass 4 PP 30km debuterade Angelica Andersson och Nielegro ox både för klubben och i distanssammanhang. Det gjorde de kanon och blev godkända på tiden 03:01:39 (9,9km/h). Vi får hoppas att den fina ritten gav mersmak!

Angelica Andersson - Nielegro

Grattis till alla ryttare, hästar och groomar för fantastiskt fina resultat!

................................................................................................................................ 

25/4
Vedemaritten

VDRS ryttare visade verkligen var skåpet ska stå på måndagens tävlingar utanför Hässleholm! =) Det var en toppenfin dag med strålande solsken och riktig sommarvärme i luften. Ritten går i mycket vacker natur men till stor del på hårda grusvägar vilket kan vara tufft på hästarnas ben. Detta var dock inget problem för hästarna från klubben utan 2 vinster, 2 placeringar och många godkända ritter blev resultatet!

Lovisa Nilsson - El Pepas ox Daimex och Arne Johansson Martina Vikefors & Charlotte Tillman

I klass 1 80km* startade fyra ekipage från klubben, och alla blev godkända i mål! Det var Linn Gustavsson – El Sham ox, Annie Johansson – Daimex ox, Kjell Westerback – Dinamith ox och Yvonne Ekelund – Allegria ox. De gick i mål samtidigt och på tiden 14,2km/h.

VDRS ryttare Emma Persson & Martina Vikefors

I den näst största klassen, klass 2 80km, gick både 1:a, 2:a och 3:e platsen till klubben! Lovisa Nilsson – El Pepas ox, Emma Persson – Skatteg Argentina ox och Martina Vikefors – Ja Shiva ox red tillsammans nästan hela dagen men på sista slingan drog Lovisa med mkt rutinerade ”Peppe” ifrån och säkrade segern. Efter spurtstrid knep Emma andraplatsen och Martina blev 3:e placerad. Lovisa red på 14,6km/h, och Emma och Martina på 14,0. I denna klass startade också Charlotte Tillman men hon blev tyvärr inte godkänd i första grinden, då Varenne ox inte riktigt kunde förlika sig med att behöva lämna stallkompisen Shiva och inte fick ner pulsen.

Annie Johansson - Daimex ox Emma Persson - Skatteg Argentina ox

Ytterligare en klasseger blev det i klass 3 50km där Marie Ferdinandsson – Nectarine ox blev 1:a placerad på tiden 03:18:48 (16,0km/h). Även i klass 4 50km CR hade VDRS ett startande ekipage: Helena Sjöbäck - Tili Jubb. Det var Tilli Jubbs första tävling och de blev godkända på tiden 04:15:56 (12,4km/h).

Lovisa Nilsson & Emma Persson

Kanonbra jobbat alla!!

................................................................................................................................ 

9/4
Gartow - Tyskland
 Yvonne Ekelund red Baron Grey Star ox som fick sin första godkända CEI**120km. De hade en snittfart på 16,1km/h och kom på en 11:e plats av 22 startande. Natalie Budde red Barett ox i YR 120km och de kom på en 5:e plats i en klass med 6 startande. Det verkar ha varit en riktigt bra tävling: välorganiserat och lättridet med bra underlag, men tuff konkurrens med många snabba tider. Stort grattis till er och era team!! 

 

................................................................................................................................ 

 

2/4
Sydnärkeritten

I lördags var det säsongspremiär för flera av ryttarna från klubben. Och vilken premiär det blev. Både vinster och placeringar och alla ekipage godkända i mål! 

klass 1 80km blev Ia Williamsson Allegria ox 3:e placerad med tiden 05:15:32 (15,8km/h).

klass 2 50km gjorde Linn Gustavssons El Pepas ox come-back efter en längre tids tävlingsuppehåll och det gjorde han med besked! Tillsammans med Linn vann han med snabba 18,4km/h! På andra plats och med bara en sekunds längre ridtid kom Linns andra häst El Sham ox fast med Lovisa Nilsson på ryggen. I samma klass blev även Natalie Budde - Katz ox och Yvonne Ekelund - QA Dzax ox godkända på tiderna 04:14:57 respektive 04:15:00 (11,8km/h).

Stort grattis till alla er för fina prestationer!

Uppdaterad: 08 JUN 2016 03:24 Skribent: Emma Persson

Här finns vi på facebook:

social-facebook-box-blue-icon 

Växjö Distansryttare
 

Följ oss på Instagram här

 
@vaxjodistansryttare 

....................................

 

VDRS är en certifierad förening

VDRS - Trygg och säker förening

 

Postadress:
Växjö DRS - Ridsport
Ebba Compier, Ronnebyvägen 34
37276 Hallabro

Kontakt:
Tel: 0706838098
E-post: This is a mailto link