Hoppa till sidans innehåll

Tävlingar 2012


 

19/5 Göingeritten
Vilken helg det var!!
Klubben tog verkligen storslam på Göingeritten! En silvermedalj på SM, 2 vinster (+ en nästanvinst) och flera placeringar och godkända ritter! Och detta trots att många av ryttarna och hästarna var debutanter på sina respektive sträckor. Helt fantastiskt vilken tävling!

I klass 1 160km startade Yvonne Ekelund - Baron Grey Star som debuterade på sträckan, Kjell Westerback - William som gjort ett försök innan, och Emma Persson - Skatteg Argentina som båda är debutanter på 160km. Yvonne höll ett högt tempo från början för att försöka klara kvaltiden till VM och hängde med i täten hela vägen in i mål där hon kom in på en 3:e plats. Hon tog även silver på SM och klarade kvalgränsen på tiden 16,8km/h! Kjell och Emma höll ett litet lägre tempo och slog följe under större delen av dagen. Även de blev godkända på tiden 14,5 resp. 14,1km/h. Det innebar att av 10 godkända hästar i den klassen så var 3! från klubben! 

Göingeritten 2012 Göingeritten 2012 Göingeritten 2012 Göingeritten 2012

I klass 2 120km CEI** debuterade Ia Williamsson - Agil på 120km och för Charlotte Tillman var det första gången på sträckan för hennes häst Varenne. Även här gick det kanon och Ia vann hela klassen på tiden 17,3km/h. Även Charlotte blev godkänd och kom på en 5:e plats på 14,3km/h.

Göingeritten 2012

I klass 3 80km CEI* var det ingen ryttare från klubben som startade. Däremot en häst, Estrella som reds till seger i klassen av Anne Lidholm (som nästan är som en klubbmedlem) men som tävlar för Tjust DK.

Göingeritten 2012

Men det räcker inte med detta för även klass 4 80km vanns av en ryttare från VDRS. Nämligen Liza Borgö - Wictoria Sheik som båda debuterade på sträckan. De red på 11,8km/h.

Och i klass 5 50km blev det en snabb godkänd ritt tyvärr precis utanför prispall för Marie Ferdinandsson tillsammans med sin nya, men rutinerade häst, La Rhubarbe. Tiden var 19,3km/h!

Göingeritten 2012

I klass 6 50km CR gjorde Pylh comeback efter sin operation. Det gick jättebra och han blev tillsammans med Gunilla Kjellén godkänd på tiden 12,1km/h. I denna klass startade även Liv Burdett - El Mc Donald men Kalle som jag tror han kallas var lite väl uppstelt så de blev tyvärr ej godkända p.g.a. för hög puls i vet grinden.

Göingeritten 2012 Göingeritten 2012

................................................................................................................................

5/5 Hökensåsritten

Flera placeringar till klubben på Hökensås!

I klass 1 80km, som hade hela 24 startande ekipage, startade Cecilia Hellesen-Hansen på Tic Tac Toe. De kom på en 3:e plats på tiden 04:54:30 (16,3km/h) och fick även priset för BC!

Klass 2 50km var även det en stor klass med totalt 19 startande varav tre stycken från klubben: Angelica Andersson - Nielegro, Ester Williamsson - Baron Grey Star och Ia Williamsson - Allegria. Det var ett högt tempo i klassen men Angelica och Nielegro lyckades ändå ta hem 2:a platsen på tiden 02:47:49 (17,9km/h). Även Ester och Baron klarade sig galant och kom i mål på en 7:e plats (14,4km/h), medan Allegria å Ia tyvärr inte fick fortsätta efter röstning i första grind. Det gick fort i början men Ester och Ia försökte rida mitt emellan två klungor och hitta ett jämnt tempo istället. Baron var i högform och han och Ester spurtade in i mål, spurten filmades av mamma Ia men hon drabbades nog av stundens allvar och filmade tyvärr inte Ester utan bara jackan på åskådaren framför...

Ester & Baron Ester - Baron & Ia - Allegria

I klass 3 50km CR var det en startande ryttare från klubben. Det var debutanten Lisa Jörnehag som red Estrella till en godkänd ritt på 12,3km/h. Vi får säkert se mer av henne ute på banorna i år!

................................................................................................................................

14/4 Sämsholmsritten och 21/4 Vedemaritten

Nu är tävlingssäsongen äntligen igång igen!

Första tävlingen gick för 2 veckor sedan på Sämsholmsritten den 14april. Där var det tre ryttare från klubben som startade. Banan var fin och omväxlande, och vädret var mycket bra. Uppehåll, sol och lagom varmt.

I klass 1 80km var det ett startfält på 20 startande och flertalet av sveriges landslagsryttare var där för att ladda inför SM om en månad. I denna klass startade Yvonne Ekelund – Estrella och jag själv, Emma Persson, – Skatteg Argentina. Både jag och Yvonne startade lite lugnt i en klunga ca 5-10 min efter täten. På andra slingan ökade jag tempot lite och galopperade iväg som 4:e ekipage. Tyvärr red jag fel och tappade ca 10min och hamnade bakom flera andra ekipage. Däribland Yvonne som höll ett lite lägre tempo för att noviskvala Estrella. 

IMG_8307 IMG_8244

På sista slingan gick jag sedan ut som 5:e ekipage men kom efter ett tag ikapp tätklungan. Argentina kändes riktigt bra och när vi gick upp i täten visste jag att hon skulle vara svårslagen eftersom hon är så spurtsnabb. Och vi vann oxå! Tiden blev 17,3km/h (04:37:52). Även Yvonne och Estrella blev godkända på tiden 15,1km/h (05:17:28)

IMG_8335

I klass 2 50km startade Angelica Andersson - Nielegro i sin första tävlingsklass och de blev också godkända på tiden 14,7km/h (03:23:43). En riktigt bra första tävling för klubben!


Förra helgen, den 21 april, var det då säsongens andra tävling, Vedemaritten och här var klubben representerad av hela 8 ekipage. Även nu var det tur med vädret och det var uppehåll i alla fall större delen av dagen.

I klass 1 80km CEI** startade Yvonne Ekelund – Amigo El Caballo och Natalie Budde – Agil. Här var det rutinerade Amigo som guidade runt den yngre Agil, och det gjorde han så bra och båda var godkända i mål på kilometertiden 13.0km/h

I klass 2 80km kom två av de fyra startande från VDRS! Dels Kjell Westerback – William och dels vår nya medlem Cecilia Hellesen Hansen – Bomb Jack. Som jag förstod det höll alla ryttarna i klassen ihop under större delen av dagen men ut på sista slingan hade finska Nea Mickelson ett litet försprång som hon höll in i mål. Eftersom det var så få startande i klassen var det tyvärr bara en placerad men det hindrade inte de övriga tre från att hålla ett högt tempo på sista slingan och slutligen göra upp i en spurt om äran att komma in på en andra plats. Och där var det Kjell och William som lyckades spurta förbi alla de andra på upploppet och kom i mål som andra ryttare! Och sekunden bakom kom Cecilia och Bomb Jack! Sluttiden blev 04:46:11 resp. 04:46:12 och kmtiden 16,8.

Även klass 3 50km dominerades av ryttare från klubben då 3 av de 7 startande var från VDRS. I den här klassen var det ett rätt blygsamt tempo och Linn Gustavsson hängde så klart med i täten. På sista slingan drog de ifrån och hon kom i mål som första ryttare. Tyvärr hade Sham trampat sig och fått ett sår på ena frambenet och i slutbesiktningen blev han inte godkänd då han visade hälta. Längst bak i samma klass red Liza Borgö – Wictoria Sheik och jag själv Emma Persson – Al Mahab. Båda hästarna är orutinerade men de måste verkligen trivts i varandras sällskap då de uppförde sig över all förväntan och tuffade på så lugnt och fint hela dagen. Båda blev godkända i mål på tiden 10,9km/h.

IMG_8540 IMG_8543

I klass 4 40CR startade vår nygamla medlem Ester Williamsson och Etral. Ester red en CR i höstas och hon har varit med på många tävlingar som groom åt ryttare från klubben men detta var hennes första egna tävling för VDRS. Det gick kanon och hon kom godkänd i mål på tiden 03:40:02 (10,9km/h).

IMG_5700

Nu är det Hökensåsritten till helgen och sedan är det dags för Göingeritten och SM där många ryttare och hästar från klubben ska debutera i de lite högre klasserna! Spännande! 


Uppdaterad: 25 MAR 2013 21:45 Skribent: Emma Persson

Här finns vi på facebook:

social-facebook-box-blue-icon 

Växjö Distansryttare
 

Följ oss på Instagram här

 
@vaxjodistansryttare 

....................................

 

VDRS är en certifierad förening

VDRS - Trygg och säker förening

 

Postadress:
Växjö DRS - Ridsport
Ebba Compier, Ronnebyvägen 34
37276 Hallabro

Kontakt:
Tel: 0706838098
E-post: This is a mailto link