Hoppa till sidans innehåll

Introduktionskurs i distansritt-NYA DATUM

11 FEB 2011 18:28
Nu ordnar vi en kurs för dig som vill lära dig mer om distansritt!
Här kommer nya datum på kursen: Moment 1: lördagen 30 april. Moment 2: lördagen den 18 juni.
  • Uppdaterad: 08 JUN 2016 02:09

Växjö distansryttarsällskap anordnar under våren 2011 en introduktionskurs för alla som är intresserade av distansritt . Det kommer att vara 2-3 kurstillfällen som kombinerar teori med praktik. Kursen riktar sig även till medhjälparna som också är välkomna vid varje tillfälle.  Vi avslutar kursen med att ni startar en Clear Round (50 km) eller en Prova På (30 km) på Dackeritten den 25 september 2011.

Paketer vi erbjuder startar med en teorisk kurs på ca 4 timmar. Denna följs upp med ett praktiskt pass där man får rida en markerad bana och gå igenom en veterinärbesiktning. Vid detta tillfälle kommer vi även att ta upp hur man läser en karta. Om man önskar kan man sedan boka in ett samtal med en erfaren distansryttare eller en av våra två C-tränare inom klubben, Yvonne Ekelund eller Emma Wanér. Avslutningsvis har man en anmälan till Dackeritten den 25:e september på en Clear Round eller Prova På.

Föreläsare på den teoretiska delen är Gunilla Kjellén som är grenledare för distansritt i Småland, kemist och gymnasielärare. Hon har haft hästar sen slutet av 50-talet och har hållit på med distansritt i över femton år. Gunilla har tävlat en del, men framförallt tränat hästar och varit medhjälpare till sina döttrar. Tillsammans har de ridit mer än 5000 km på alla nivåer från "Prova På” till internationella mästerskap, och tränat sex olika hästar. Instruktörer på det praktiska passet är Johanna Videla och Linn Gustafsson, båda mycket duktiga distansryttare med lång erfarenhet. Johanna är ordförande i VDRS och har tävlat i distansritt i många år och deltog bl.a. på NBM 2010. Linn Gustafsson är med i landslaget för Young Riders och tog senast silver på NBM.

Länk till inbjudan

Skribent: Emma Persson

Här finns vi på facebook:

social-facebook-box-blue-icon 

Växjö Distansryttare
 

Följ oss på Instagram här

instagramm
@vaxjodistansryttare 

....................................

 

VDRS är en certifierad förening

VDRS - Trygg och säker förening

 

Postadress:
Växjö DRS - Ridsport
Erika Kjellén, Risinge Gamla Elingeryd
36043 Åryd

Kontakt:
Tel: +46705345553
E-post: This is a mailto link...