Hoppa till sidans innehåll

Träningshelgen i Röddinge

31 MAR 2014 17:03
Här kommer Erika Kjelléns rapport från den mycket lyckade träningshelgen på Österlen!
  • Skapad: 31 MAR 2014 17:03

Helgen började på lördagen då en hel arme av hästtransporter rullade in genom Röddinge by och in i en av hästhagarna. Innan ridningen bjöds det på fisksoppa med nybakat bröd och kaffe för de som hade behov av detta. ;)

DSC_0139
16 ekipage och några tappra medhjälpare (läs mammor) gav sig sedan ner för Fyledalen mot dagens äventyr. Även om Skåne kan upplevas som platt var det nog ingen som skulle vilja påstå det under denna rundan. Banläggare Gunilla hade planerat så att hon skulle få med oss upp och ned för dalen så många gånger som möjligt och med 500m höjdskillnad får man väl säga att hon lyckats!! Landskapet bjöd både på öppna ”österlen åkrar”, branta backar i bokskogen, mjuka fina grusvägar, slott och ett minst sagt varierat djurliv.
IMG_6885
IMG_6882
Den första milen tog vi det lugnt, vilken inte alla hästar riktigt uppskattade... Då iaf hälften hade svårt att skilja det från en tävling.. Men efter den bland byborna kallade mördarbacken och gängets yngsta deltagare åkt hem (enligt planen) kunde vi öka tempot. Hela rundan var på strax över 30 km och vi var ute i över 4 timmar.
Efter denna långtur var det dags för inkvartering av hästar och ryttare, varma duschar och så en mycket god middag, med gott om hjärtliga skratt hemma hos Gunilla och Svante.
På söndagsmorgonen åkte vi ner till havet vid Sandhammar, beläget sydost på Österlen. Denna dag bjöd på en perfekt tidig vårdag med klarblå himmel, strålande sol som värmde och bara lite vind som gav små vågor längs stranden. Denna gångdelade vi upp oss i 2 grupper, en som ville rida lite längre och snabbare och en som kanske tog det marginellt lugnare... Och sist jag och Pylh som hade vår egen lilla träning, då jag under lördagen lyckats ådra mig allt annat än roliga smärtor i min fotled.. Vilket gjorde att jag kunde byta häst mot kamera och ta lite bilder istället :)

DSC_0159

DSC_0163

DSC_0160

DSC_0165 (1)

DSC_0161

Ett stort tack till Gunilla som ordnat allt detta! Fixat all mat och fint boende för hästar och ryttare och underbara ridvägar och till Svante som fixade all disk!
/Erika Kjellén
Skribent: Emma Persson
Epost: This is a mailto link

Här finns vi på facebook:

social-facebook-box-blue-icon 

Växjö Distansryttare
 

Följ oss på Instagram här

instagramm
@vaxjodistansryttare 

....................................

 

VDRS är en certifierad förening

VDRS - Trygg och säker förening

 

Postadress:
Växjö DRS - Ridsport
Erika Kjellén, Risinge Gamla Elingeryd
36043 Åryd

Kontakt:
Tel: +46705345553
E-post: This is a mailto link...